Справихме се относително добре. Не мога да отрека трудностите основно в

...
Справихме се относително добре. Не мога да отрека трудностите основно в
Коментари Харесай

Регионалният министър: Държавата ще прави анкета как да се казва магистралата от Русе до Търново

Справихме се релативно добре. Не мога да отрека компликациите главно в Северна България – комбиниране на изобилен снеговалеж, мощни ветрове и снегонавявания доведоха до затваряне на пътната мрежа в редица области. Това съобщи пред БТВ районният министър Андрей Цеков по мотив снежната конюнктура в страната.

Припомняме, че хиляди семейства останаха без ток, а огромна част от пътищата на България бяха блокирани от непочистени пътища.

„ Основната цел, която би трябвало да си сложим е по-добро взаимоотношение сред редицата държавни институции, които дават отговор за ръководството на рецесиите. За да почистим пътищата е належащо те да са релативно сухи, да е спрял снега, и да са чисти от тежък трафик. Това значи, че би трябвало да се вкарват превантивни ограничения за прекъсване на тежкотоварния трафик най-малко краткотрайно, с цел да се даде опция да бъдат почистени пътищата “, сподели още министърът.

„ Имаше проблеми, свързани с незадоволителна техника, неотговаряща на плануванаъа в договорите в няколко области. Основните проблеми бяха в Плевенско и Врачанско. Те са свързани с интензивния трафик – поради построяването на автомагистралата сред Ботевград и Мездра от там минава целият тежкотоварен трафик. Някои били заявили, че разполагат с избрана техника, само че в най-тежките дни на рецесията пуснали незадоволително “, разяснява той.

„ Санкции ще има. Навсякъде, където има установено несъблюдение на договорните връзки. Те се постановат на месечна маса, всеки месец се прави калкулация на изпълнените действия “, увери Цеков

България безпределно е закъсняла с построяването на трасето Русе-Велико Търново, като е безпределно нужна свързаността на обществото със Северна България. За избора на име на автомагистралата ще се организира анкета, съобщи  Андрей  Цеков. „ Янтра “ е едно от вероятните имена на бъдещата автомагистрала.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР